در ادامه بررسی رکوردهای دو میدانی این بار می خواهیم به صورت دقیق تر به رکورد احسان حدادی بپردازیم. احسان در رشته پرتاپ دیسک رکوردهای زیادی را چه در ایران و چه در خارج از اینران از خود به ثبت رسانده استو برای اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.
چه زمانی احسان حدادی 5 متر رکورد ایران را جابجا کرد؟
پس از آغاز همکاری با مربی جدیدش، تیمسار نوح نژاد، احسان حدادی راهی مسیر جدیدی در ورزش پرتاب دیسک شد. در این بین، ایوان پالامارچوک، مربی اکراینی متخصص در رشته پرتاب وزنه، استعداد ویژه ای در احسان تشخیص داد و وی را ترغیب کرد که در پرتاب دیسک گام بردارد. پس از فقط سه ماه تمرین با پالامارچوک، حدادی توانست رکورد ملی ایران را در رشته پرتاب دیسک نوجوانان به عمق تازه ای از 55.10 متر برساند.
حدادی، سپس در مرحله جوانان با سفر به اردوهای آموزشی در اوکراین و با گذراندن دوره ای دو ماهه تحت نظر پالامارچوک، نمایشی فوق العاده داشت. او با پرتابی بلند به مسافت 66 متر و 55 سانتیمتر، دیسک دو کیلوگرمی را به دورترین نقاط زمین پرتاب کرد و رکورد ملی ایران را در رده جوانان با افزایش 5 متری به یک سطح جدیدی ارتقا داد. این رکورد احسان حدادی و پیشرفت های چشمگیر نشان دهنده تلاش، عزم جمعی و ایمان به توانمندی های فردی بود، که حدادی با پشتکار خود به نمایش گذاشت.
در این مورد باید بدانید که احسان تلاش های زیادی هم برای زدن رکورد گینس پیاده کرده ولی هنوز موفق به شکستن آن نشده است.
ارتقای 9 سانتی متری رکورد آسیا توسط حدادی
بعد از تجربه های ورزشی با مربی های مختلف، احسان حدادی تصمیم به همکاری با مربی برجسته، ویکتور گوتر، گرفت. حدادی پس از شش ماه آموزش تحت نظر ویکتور در مسابقات جوانان آسیا شرکت کرد و با غرور مدال طلا را بر دور گردن خود انداخت. تنها 20 روز پس از این موفقیت، در مسابقات جوانان جهان، دوباره به قله افتخارات نوجوانان جهانی رسید و مدال طلایی را برای ایران به خانه برد.
در کره جنوبی، احسان با پرتاب بی نظیر خود، رکورد آسیا را با افزایش 9 سانتی متری به یک سطح جدید برد. اما با پایان یافتن همکاری ویکتور گوتر در سال 2006، حدادی موفق نشد که یک مربی خوب را جذب کند. اما او با استفاده از تجربیات گذشته و پشتکار خود، در جام جهانی با پرتاب استثنایی به مسافت 62 متر و 66 سانتی متر، مدال نقره ای را کسب کرد. این فصل پرافتخار حدادی با کسب مدال طلا در بازی های آسیایی قطر به پایان رسید.
نقش پروفسور کیم بوخونسف در رکورد ehsan hadadi
احسان حدادی راهی مرزهای دور شد و به کشور روسیه سفر کرد، به امید پیدا کردن یک راهنما که بتواند او را به سطوح بالاتری برساند. با یاری دوستان قدیمی در آن سرزمین، حدادی نهایتا موفق شد یکی از درخشان ترین ذهن های دنیای ورزش، پروفسور کیم بوخونسف، را متقاعد کند تا همراه او به ایران بیاید.
احسان با افتخار می گوید که خداوند به او فرصت داده است تا زیر سایه دانش و تجربه پروفسور بوخونسف، یکی از مربیان برجسته جهان، قدم به میدان ورزش بگذارد. پس از سه ماه تمرینات مستمر و با تمرکز، حدادی شگفت انگیزترین عملکرد خود را نشان داد. او نه تنها یک بار بلکه دو بار رکورد آسیا را شکست، ابتدا با ثبت رکورد 67.88 متر در تهران و سپس با یک پرتاب حیرت انگیز 67.95 متر در شهر بلا روس این افتخار را به دست آورد. رکورد احسان حدادی الگویی برای جوانان و ورزشکاران بود.
رکورد احسان حدادی در مسابقات جهانی
در مسابقات جهانی سال 2007 در شهر اوزاکا، احسان حدادی با یک عملکرد شگفت انگیز به فینال رشته پرتاب دیسک پیش رفت. این موفقیت برای او یکی از مهم ترین لحظات زندگی بود، چرا که به عنوان اولین ورزشکار ایرانی موفق شد در این رده مسابقات به فینال راه یابد و در نهایت با کسب مقام هفتمی، نام خود را در تاریخ ورزش ایران حک کند.
از آن جا تا 2011، حدادی با قدرت و اشتیاق بیشتری به رقابت ها پرداخت و در همین مدت، موفقیت های بزرگی را برای خود ثبت کرد. او نه تنها رکورد آسیا را به نام خود ثبت کرد، بلکه در سال 1391 هم در لیگ الماس دو و میدانی که در شهر تاریخی رم برگزار شد، با یک پرتاب فوق العاده به میزان 66.73 متر، مدال طلا را بر دور گردن خود آویخت. رکورد احسان حدادی نشان دهنده توانمندی ها و پتانسیل بی پایان حدادی در زمینه پرتاب دیسک بود.
رکورد احسان حدادی در المپیک لندن
در المپیک 2012 لندن، احسان حدادی با نمایشی شکوهمند و پرتابی به میزان 65 متر و 19 سانتی متر به فینال مسابقات پرتاب دیسک پیوست. در همین رقابت ها، با یک پرتاب شگفت انگیز به طول 68 متر و 18 سانتی متر که فقط 10 سانتی متر کمتر از هارتینگ بود و به مدال نقره دست یافت.
احسان با افتخار و تاکید به قدرت و استعداد ورزشکاران ایران می گوید استعدادهای نابی در ورزش داریم که بی نظیر و بی مانند هستند. من در جهان زیاد سفر کرده ام و به نظرم از میان تمام ورزشکاران ایران، من بیش ترین سفر را داشته ام.
در این سفرهای مکرر، متوجه شدم که حتی در کشورهای بزرگ اروپایی، آمریکایی و آسیایی، استعدادی به میزان ایران وجود ندارد. ایران با شرایط آب و هوایی و جغرافیایی خاص خود، محیطی فراهم کرده است که استعدادها در تمامی رشته ها شکوفا می شوند. این استعدادهای برگزیده برای بلوغ و کمال، به رهبری مربیان حرفه ای و امکانات مناسب نیاز دارند.
رکورد ehsan hadadi در بازی های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون
در بازی های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون، احسان حدادی با پرتاب موفقی بیش از ۶۵ متر، مدال طلای بازی ها را به دست آورد. پس از رکورد احسان حدادی، وی تصمیم گرفت تا این مدال ارزشمند را به حسن روحانی، رئیسجمهور آن زمان ایران، تقدیم کند. در مورد این تصمیم، حدادی توضیح داد این مدال را به کسی می دهم که دل مردم را شاد کرده است. من خرسندم که می بینم دولت تدبیر و امید به سمت تغییرات مثبت در کشور حرکت می کند. ما همچنین می خواهیم با افتخارات ورزشی، دل مردم را شاد کنیم. با ورود آقای روحانی به رئاست جمهوری، حس خوشبینی در میان مردم افزایش یافته و این برای ما بسیار مهم است.
آخرین رکورد احسان حدادی
احسان حدادی، با دلیری به یاد ماندنی، علیرغم مصدومیتی که با خود به همراه داشت، در المپیک 2020 توکیو حضور یافت. او، که با همه توان در میدان رقابت ظاهر شد، در مرحله مقدماتی با رده بندی 26ام متوقف شد و از میدان بازی های المپیک خارج شد. این شرکت حماسی، حالا به عنوان یکی از یادگارهای پر افتخار ورزشی او در خاطرات ورزش عمومی باقی مانده است.